Доступність посилання

ТОП новини

Засідання суду у справі Сенцова 10 серпня – останнє перед дебатами


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Засідання Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону в Росії 10 серпня у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують у Росії в організації терактів у Криму, стане останнім перед дебатами, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На засіданні оголосили постанову про відмову в порушенні справи за заявою Сенцова про тортури співробітниками ФСБ, які були опитані і заявили, що «ніякого насильства не було». Сенцов при цьому заявив, що «найбрехливіший документ, який був зачитаний на судовому засіданні».


Минулого тижня в суді допитували свідків звинувачення і захисту. Також у суді виступили самі обвинувачені Олег Сенцов і Олександр Кольченко. Сенцов розповів про обставини його затримання і катування, які щодо нього застосовувалися, а всі звинувачення назвав вигадками ФСБ.

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, який Росія анексувала. Кольченкові загрожує мінімум 10 років, а Сенцову – 20. Обидва провину заперечують з дня їхнього затримання.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями.

XS
SM
MD
LG