Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі спецслужби Росії готують провокації з жертвами – Турчинов


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

За інформацією, наявною у РНБО, на окупованій території Донбасу спецслужби Росії готують провокації з великою кількістю жертв, заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

«На окупованій території російські спецслужби здійснюють підбір об’єктів масового скупчення людей: дитячі садочки, навчальні заклади, житлові будинки, об’єкти інфраструктури тощо, та відпрацьовують сценарії організації терактів», – сказав Турчинов, слова якого цитує прес-служба РНБО.

Секретар РНБО також наголосив, що «злочинні провокації плануються Москвою, щоб звинуватити українську владу в злочинах проти людяності та ініціювати на міжнародному рівні питання щодо притягнення української влади до відповідальності».

«Цей кривавий злочин планують організувати під виглядом ударів українських Збройних сил у відповідь на численні провокації», – пояснив він.

Російська сторона наразі не коментувала ці заяви Турчинова.

У понеділок уранці відомство повідомило про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків. Унаслідок обстрілів 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

XS
SM
MD
LG