Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі опублікував відео виступу Гребенщикова в Одесі, через який музиканта критикують в Росії


Борис Гребенщиков
Борис Гребенщиков

Глава Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі опублікував відео, на якому російський рок-музикант Борис Гребенщиков, який приїжджав нещодавно в Одесу, виступає дуетом з грузинською співачкою Ніно Катамадзе.

Ця поїздка Гребенщикова викликала критику з боку офіційних осіб в Росії.

«Скоро до нас приїжджає Андрій Макаревич і ми відкриті для всіх талановитих і цікавих людей, а минулого тижня в Одесі з великим успіхом виступив великий Борис Гребенщиков. Після концерту він, його група і співала в іншому місці Одеси карколомна Ніно Катамадзе заїхали до нас і незважаючи на втому майже до ранку спілкувалися і співали разом», – написав Саакашвілі в Facebook.

Публікація викликала негативну реакцію в провладних колах Росії. Зокрема, як повідомляє видання Lenta.Ru, депутат Державної думи Олексій Журавльов заявив, що Гребенщиков зрадив Росію і «поставив на собі хрест». Розкритикував музиканта також заступник голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і держбудівництва Вадим Соловйов, який заявив, що «зустріч з ворогом не красить музиканта», повідомляло агентство «REGNUM». Це ж інформагентство процитувало російського політолога Сергія Маркова, на думку якого, Гребенщиков міг піддатися «чарам фашизму».

Водночас на такі заяви офіційних осіб негативно відреагували в соціальних мережах, висловлювання на адресу Гребенщикова були висміяні.

XS
SM
MD
LG