Доступність посилання

ТОП новини

Дані про сили бойовиків на Донбасі перебільшені – Касьянов


Юрій Касьянов
Юрій Касьянов

Активіст волонтерського руху «Армія SOS» Юрій Касьянов вважає, що цифри, які наводить Генштаб ЗСУ про сили сепаратистів, перебільшені. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

​«Насправді, за даними агентурної розвідки, за даними авіаційної розвідки, ми можемо говорити, що у супротивника десь приблизно 250 танків і приблизно 15-20 тисяч особового складу. Не таке вже й велике угруповання. Інша справа, що вони можуть маневрувати силами і засобами по фронту. А ми сидимо в окопах. Війська розтягнуті по лінії фронту. Супротивник може зібрати в кулак ударні частини і прорвати оборону в будь-якому місці», – вважає Касьянов.

Він припускає, що до цих об’єднаних сил сепаратистів та російських військ за потреби можуть приєднатися, як це було і раніше, регулярні війська Росії, які базуються на кордоні.

У понеділок уранці відомство повідомило про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

На початку року секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що на окупованій частині Донбасу розгорнуто військове угрупування у понад 38 тисяч осіб, серед них 8,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ Російської Федерації.

У травні цього року заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов назвав цифру майже у 50 тисяч бойовиків.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиківна Донбасі,Москва звинувачення відкидає, заявляючи, що на сході України можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG