Доступність посилання

ТОП новини

Крим: заступнику голови Меджлісу Чийгозу зменшили термін перебування під вартою


Ахтем Чийгоз, 17 жовтня 2012 року
Ахтем Чийгоз, 17 жовтня 2012 року

У Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгоз зменшили термін перебування під вартою. Про це повідомили в Меджлісі кримськотатарського народу, інформує проект Радіо Свобода сайт Крим.Реалії.

10 серпня відбулося засідання російського Верховного суду Криму за апеляційною скаргою захисту Чийгоза з проханням скасувати рішення Київського райсуду Сімферополя, згідно з яким, Чийгозу визначено утримання під вартою до 19 листопада.

Як повідомив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, Верховний суд вперше не задовольнив повністю вимогу прокуратури і частково задовольнив прохання адвоката, визначивши термін перебування під арештом до 19 серпня.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня в рамках розслідування кримінальної справи за звинуваченням в організації масових заворушень 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.

Київський районний суд Сімферополя обрав Чийгозу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року. 11 лютого суд продовжив термін арешту Чийгоза ще на три місяці –до 19 травня 2015 року. 15 травня відбулося чергове засідання суду, термін арешту продовжили до 29 липня.

28 липня в Київському районному суді Сімферополя відбувся розгляд клопотання Слідчого комітету Росії про продовження терміну арешту заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу. Судухвалив рішення залишити Чийгоза під вартою на три місяці і 21 добу, тобто до 19 листопада 2015 року.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу, з одного боку, і «Русского единства», з іншого. Організаторами заходів протилежного спрямування виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Після окупації Криму слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG