Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО відбили наступ бойовиків біля Старогнатівки – штаб


У штабі АТО заявляють, що упродовж минулої доби бойовики здійснили спробу наступу побіля селища Старогнатівка Донецької області.

«Сьогоднішній день у зоні АТО відзначився нічним бойовим протистоянням наших військ окупантам у районі Старогнатівки Донецької області. Після вдалої контратаки сил АТО окупанти відійшли. А українські бійці, зайнявши стратегічно важливі висоти, утримують позиції вздовж лінії розмежування виключно відповідно до мінських угод», – повідомив у понеділок увечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Водночас бойові дії на маріупольському напрямку повністю не заспокоїли ворога. Близько 11-ї години бойовики знову вели вогонь по позиціях наших військ у Старогнатівці з БМ-21 «Град». Також гаряче було вночі і на Донеччині. Майже о першій ночі окупанти двічі зі 120-міліметрових мінометів та 122-міліметрової артилерії били по Водяному. А під вогнем танків опинилися Мар’їнка та Опитне. На артемівському напрямку близько півночі працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри», – додав Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

У штабі АТО зазначають, що упродовж понеділка, 10 серпня, бойовики на Донбасі 37 разів порушували режим припинення вогню.

Сепаратисти спростовують заяви української сторони про наступ і звинувачують у порушенні режиму припинення вогню сили АТО.

«Кількість порушень режиму припинення вогню за минулу добу збільшилася втричі», – повідомив у вівторок, 10 серпня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Раніше у понеділок Адміністрація президента повідомила про загострення ситуації у зоні АТО, зокрема – про почастішання обстрілів, скоєних проросійськими бойовиками. У МЗС заявили, що – з огляду на ризик зриву виконання на сході України мінських домовленостей – мають намір поінформувати як держави-члени «нормандської четвірки», так і керівництво ОБСЄ, ЄС і НАТО.

XS
SM
MD
LG