Доступність посилання

ТОП новини

Порошенку доповіли про обстріл бойовиками 72-ї бригади Збройних сил


Увечері понеділка бойовики на Донбасі почали інтенсивний артилерійський обстріл позицій 72-ї бригади Збройних сил України. Про це міністр оборони доповів президенту, повідомляє речник глави держави Святослав Цеголко.

«О 21.50 проросійські бойовики за підтримки російських військових почали інтенсивний артилерійський обстріл зі 152-міліметрових гармат позицій 72 бригади Збройних сил України. Про це президентові доповів начальник Генерального штабу Віктор Муженко. Президент Петро Порошенко доручив керівництву Генштабу і Міноборони діяти відповідно до мінських домовленостей і не допустити наступу ворога», – написав Цеголко на своїй сторінці у Facebook.

Раніше у понеділок речник штабу АТО Анатолій Стельмах повідомляв, що упродовж минулої доби бойовики здійснили спробу наступу побіля селища Старогнатівка Донецької області, але українські військові відбили наступ. (Саме у цьому районі базується 72-а бригада Збройних сил).

Сепаратисти спростовують заяви української сторони про наступ і звинувачують у порушенні режиму припинення вогню сили АТО.

У понеділок Адміністрація президента повідомила про загострення ситуації у зоні АТО, зокрема – про почастішання обстрілів, скоєних проросійськими бойовиками. У МЗС заявили, що – з огляду на ризик зриву виконання на сході України мінських домовленостей – мають намір поінформувати як держави-члени «нормандської четвірки», так і керівництво ОБСЄ, ЄС і НАТО.

У понеділок міністр закордонних справ провів окремі телефонні розмови з головами МЗС Росії, Франції та Німеччини. З Франком Вальтером-Штайнмаєром та Лораном Фаб’юсом вони домовилися провести консультації з Росією.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG