Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина продовжуватиме спецоперацію проти PKK – Ердоган


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявляє, що його країна продовжуватиме кампанію проти бойовиків сепаратистського збройного угруповання «Робітнича партія Курдистану», відомого за курдським скороченням PKK.

«Ми повинні продовжувати нашу боротьбу, допоки терористична організація не припинить становити загрозу, допоки зброя не буде складена і знищена, допоки хоча б один озброєний терорист залишатиметься всередині наших кордонів», – заявив Ердоган у вівторок, 11 серпня, під час телевиступу.

Реджеп Тайїп Ердоган наголосив, що у результаті кампанії, яку Туреччина проводить проти PKK упродовж останніх тижнів, курдські бойовики зазнали серйозних втрат. За його словами, мирний процес з курдами наразі «заморожений».

«На жаль, вони не розуміють, що для них було зроблено», – сказав Ердоган.

Реджеп Тайїп Ердоган наголошує, що Туреччина також провела «ефективні операції» проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Раніше сьогодні військові Туреччини повідомили, що завдали нових повітряних ударів по ще 17 об’єктах курдських бойовиків упродовж понеділка й вівторка.

Загалом останнім часом турецькі війська завдали більше ударів по позиціях PKK у Туреччині та північному Ірані, ніж проти «Ісламської держави» у Сирії.

XS
SM
MD
LG