Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив провести розслідування щодо видачі ліцензій на видобуток надр шельфу Чорного моря


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єр-міністру Валерію Вощевському провести службове розслідування щодо видачі ліцензій офшорним компаніям на видобуток надр шельфу Чорного моря.

«За інформацією, яка з’явилася в ЗМІ, дві офшорні компанії разом з державною компанією «Надра України» за сумнівних обставин отримали сім ліцензій. Поки що не отримали. Вони в процесі. На останній стадії. Сім ліцензій на надра північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря», – заявив Яценюк на засіданні Кабміну.

За словами прем’єра,відповідні ліцензії можуть бути надані у зв’язку з «прогалинами у законодавстві», згідно зі схемою, без проведення аукціону виграє спільне підприємство, частка держави в якому становить 25%.

«Прошу Вас, Валерій Миколайович ( Вощевський – ред.), призначити службове розслідування у Держгеонадра щодо оформлення цих ліцензій і призначити так само відповідне службове розслідування в Міністерстві екології – хто з керівництва, або колишнього, або чинного вносив рішення щодо створення спільного підприємства і організовував роздачу цих семи ліцензій. Також запросіть компанію «Надра України», розберіться, хто їм запропонував таку чудову бізнес-схему, внесіть свої пропозиції щодо кадрових призначень в цій компанії щодо персональної відповідальності керівництва НАК «Надра Україна» за фактичну можливість корупційних дій по видачі цих ліцензій», – додав він.

Напередодні ЗМІ повідомили про продаж двох ділянок нафтогазоносного шельфу Чорного моря двом пов’язаним компаніям, створеним у квітні цього року. Ці компанії мають однакову адресу реєстрації, а також одного і того ж директора – Тараса Бойка.

XS
SM
MD
LG