Доступність посилання

ТОП новини

У Вірменії російський солдат, звинувачений у вбивстві, визнав вину у військових злочинах


У Вірменії розпочався суд над російським військовим Валерієм Пермяковим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:50 0:00

На суді у Вірменії російський солдат, звинувачений у вбивстві родини з семи людей, визнав себе винним у низці військових злочинів, яких стосується нинішній процес.

У 5-му гарнізонному військовому суді Росії на території російської військової бази у вірменському місті Ґюмрі 19-річний рядовий Валерій Пермяков визнав вину за звинуваченнями в дезертирстві зі зброєю, викраденні зброї й боєприпасів і незаконному носінні зброї і боєприпасів за Кримінальним кодексом Росії.

Після завершення цього процесу Пермякова мають передати вірменській стороні, яка судитиме його вже за звинуваченнями в убивстві.

(Пермякову зачитали вирок на суді в Вірменії)

Матеріали кримінальної справи про вбивство, яку теж почала російська сторона, вже передали Слідчому комітетові Вірменії.

Спершу Росія хотіла судити солдата і за вбивство своїм судом, після масових протестів вирішила, що його судитиме у Вірменії, але на території російської військової частини російський суд. Після того, як протести не вщухали, врешті ухвалили, що справу про вбивство розгляне сама Вірменія.

За версією слідства, 12 січня цього року Валерій Пермяков, рядовий зі 102-ї російської військової бази у Ґюмрі, самовільно залишив частину зі зброєю, вбив сім членів вірменської родини, серед них двох малих дітей, і спробував втекти до Туреччини. Вину в убивстві він уже визнав.

XS
SM
MD
LG