Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі підозрюваних у вбивстві Бузини відхилив клопотання про відвід судді


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Шевченківський райсуд Києва у справі Дениса Поліщука та Андрія Медведька, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, відхилив клопотання захисту про відвід судді.

Раніше сторона захисту заявила про упередженість головуючого, адвокати під час засідання оголосили дані з сайту Генпрокуратури про досудове розслідування щодо судді Андрія Трубникова.

Адвокати підозрюваних вважають, що є можливість «позапроцесуального впливу на суд через цю справу, йому можуть погрожувати покаранням».

Сторона обвинувачення не підтримала це клопотання захисту. Прокурор, зокрема, заявив, що не почув від захисту доводів щодо необхідності відводу судді.

Також прокурор відмовився коментувати справу для Радіо Свобода, посилаючись на зауваження адвокатів підсудних про поширення інформації. Захист робив відповідні заяви після того, як глава МВС Арсен Аваков оголосив підозрюваних вбивцями, також були оприлюднені в Інтернеті документи по слідству.

Раніше адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

Зокрема адвокат Андрій Федур стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. Він заявив, що, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі в затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами,у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Підозрювані вже понад місяць перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

XS
SM
MD
LG