Доступність посилання

ТОП новини

Медіа-профспілка: безкарність за побиття журналістів спонукає до нових нападів


Напад на журналістів, Київ, 18 травня 2013 року (© Влад Содель) ілюстративне фото
Напад на журналістів, Київ, 18 травня 2013 року (© Влад Содель) ілюстративне фото

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) вважає, що недавнє побиття журналістів телеканалу НТН демонструє тенденцію: журналістів продовжують бити або брутально з ними поводитися.

«Активізації цієї тенденції сприяє те, що побиття попередніх років так і не розслідувалися правоохоронними органами, а винні не були покарані. Тільки за літній період ситуацій, коли журналістам перешкоджали виковувати їхні професійні обов’язки, погрожували, били або безпідставно затримували, налічується більше десятка», – йдеться у заяві медіа-профспілки.

При цьому у НМПУ зауважують, що рідкісним випадком покарання нападників на журналістів був суд над Вадимом Титушком і його соратниками, які побили журналістів Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя, але, як вважають у медіа-профспілці, «система змушена була покарати зловмисників після того, як до воріт Міністерства внутрішніх справи прийшли кілька сотень журналістів».

Нинішнє керівництво МВС не врахувало хибної практики попередників, продовжує ігнорувати факти брутального поводження з журналістами, заявляють у медіа-профспілці.

10 серпня у Києві стався напад на журналістів програми «Агенти впливу» телеканалу НТН, які знімали сюжет про незаконне будівництво – п’ятеро невідомих виштовхали журналістку Мар’яну Дупнак за межі майданчику, розтрощили камеру оператора Олександра Стратійчука, а його побили.

Згодом у МВС повідомили, що розпочато кримінальне провадження за фактами перешкоджання професійній діяльності журналістів та грабежу.

XS
SM
MD
LG