Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські студенти зняли короткометражний фільм для бійців АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В Івано-Франківську презентували студентсько-волонтерський, соціальний короткометражний фільм «Ми».

Це розповідь про бійця, друзі і рідні якого вважали загиблим в АТО. В основу покладена реальна історія, про яку хотіли зняти 5-хвилинний фільм, а вийшов 30-хвилинний. Як зазначають автори фільму, «це розповідь не про АТО, а для військових з АТО».

За словами режисера і сценариста Родіона Волкова, у стрічці немає ні слова про політику, але ідея закладена у слові «ми».

«Ми не відділяємо себе ні від країни, ні від людей. Якщо нас бомблять на Донбасі, то бомблять і на Прикарпатті. Війна не може залишати людей мистецтва осторонь, бо всі ми в одному човні», – сказав першокурсник-режисер.

Автори і виконавці не є професійними режисерами, сценаристами, операторами і акторами. Головну роль зіграв студент Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, член «Народної самооборони», волонтер Віталій Заставний, режиссер монтажу та оператор – Павло Гаврилюк.

Зйомки фільму тривали п’ять місяців, на кошти меценатів. Фільм вважають «волонтерським проектом з підйому бойового духу наших військ на Сході». Розпочинали його двоє студентів, потім робили двадцятеро.

25-30 серпня шестеро учасників команди поїдуть на Донбас, де покажуть фільм українським воїнам в Маріуполі та на передовій. Там же планують збирати матеріал для майбутньої – уже документальної кінострічки.

У жовтні фільм прикарпатських студентів опублікують в Інтернеті.

XS
SM
MD
LG