Доступність посилання

ТОП новини

Грецькі законодавці обговорили пропозиції щодо програми порятунку


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Грецькі законодавці обговорювали важливий план порятунку для країни 13 серпня з метою ухвалення цих пропозицій до зустрічі міністрів фінансів єврозони 14 серпня.

Обговорення 13 серпня відбулися на рівні парламентського комітету до дебатів у парламенті, які очікуються пізніше 13 серпня.

Для отримання 85 мільярдів євро допомоги, законопроект передбачає запровадження різких скорочень витрат і підвищення податків, що, як заявив прем’єр-міністр Алексіс Ципрас, не має іншого вибору, окрім як виконати.

Партія Ципраса, лівацька «Сіріза», отримала перемогу на виборах у січні, обіцявши скасувати аналогічні заходи жорсткої економії, які були запровадженні в обмін на надання допомоги раніше.

11 серпня Греція і міжнародні позикодавці досягли домовленості щодо умов нової програми, за якою Афіни мали б отримати від Європейської комісії, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду близько 85 мільярдів євро протягом трьох років, щоб урятуватися від небезпеки дефолту держави.

Греція прагне отримати першу частину цих коштів не пізніше як до 20 серпня, коли вона має сплатити суму у 3 мільярди 200 мільйонів євро на обслуговування свого боргу Європейському центральному банкові.

XS
SM
MD
LG