Доступність посилання

ТОП новини

У Москві мітингували на підтримку арештованого журналіста РБК


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Москві, столиці Росії, на площі біля станції метро «Вулиця 1905 року», пройшов мітинг на підтримку арештованого публіциста Юрія Мухіна, його соратника Валерія Парфьонова та журналіста РБК Олександра Соколова.

За інформацією російського агентства РБК, на акцію зібралися близько 70 людей. Серед тих, хто прийшов на мітинг – представники незареєстрованої партії «Інша Росія» на чолі з Едуардом Лимоновим, активісти організацій «Ротфронт» і Союзу комуністичної молоді. Основним гаслом акції, що тривала півгодини, був заклик «Свободу політв’язням!». Багаторічний соратник Мухіна Кирило Барабаш заявив присутнім, що журналіст Соколов потрапив за ґрати через антикорупційні викриття.

Соколова і Парфьонова заарештували 27 липня, одночасно в анексованому Росією Сімферополі був затриманий Юрій Мухін, якого пізніше заарештували у Москві. Їм інкримінують відновлення забороненої організації «Армія волі народу» – під виглядом створення ініціативної групи з підготовки референдуму «За відповідальну владу!». Але слідство вважає, що справжньою метою підозрюваних було «розхитування політичної ситуації і зміна влади в країні».

У 2010 році Московський міський суд задовольнив заяву прокурора російської столиці про визнання громадського руху «Армія волі народу» екстремістським і про заборону його діяльності.

XS
SM
MD
LG