Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко поговорив із новим президентом Польщі про Донбас


Президент Польщі Анджей Дуда
Президент Польщі Анджей Дуда

Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з польським колегою Анджеєм Дудою подякував за підтримку Варшавою зусиль із мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також звернув увагу на збільшення кількості обстрілів із боку проросійських бойовиків останнім часом. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

«У свою чергу, Анджей Дуда запевнив, що Польща й надалі залишатиметься надійним партнером нашої держави у питаннях досягнення безпеки на Європейському континенті та збереження трансатлантичної єдності в контексті російської агресії», – інформує сайт глави української держави.

Петро Порошенко також привітав Анджея Дуду зі вступом на посаду президента Польщі та побажав успіхів у роботі.

«Сторони висловили переконання, що відносини стратегічного партнерства між Україною та Польщею, які базуються на спільних європейських цінностях, міцних традиціях дружби і взаємної довіри, поглиблюватимуться й надалі», – повідомляють в Адміністрації президента.

«Анджей Дуда підтвердив готовність польської сторони продовжувати послідовну політику активної підтримки втілення проєвропейських реформ в Україні. Сторони домовилися, що ближчим часом спеціальний посланник президента Польщі відвідає Україну з метою узгодження дорожньої карти двостороннього політичного діалогу та підготовки майбутнього українсько-польського саміту», – йдеться у повідомленні.

Анджей Дуда розпочав роботу на посаді президента Польщі 6 серпня.

XS
SM
MD
LG