Доступність посилання

ТОП новини

Волиняни попрощалися з Ігорем Єремеєвим


Ігор Єремеєв
Ігор Єремеєв

Відомого бізнесмена і депутата Верховної Ради, голову депутатської групи «Воля народу» Ігоря Єремеєва поховали 15 серпня на малій батьківщині, в селі Острожець Млинівського району Рівненщини.

Після падіння з коня, що призвело до тяжких травм, рідні та соратники намагалися врятувати Ігоря Єремеєва в швейцарській клініці, однак 12 серпня він помер у лікарні в Цюріху у віці 47 років.

У Луцькому кафедральному соборі відбулася панахида, а в драматичному театрі – церемонія прощання з Ігорем Єремеєвим.

Попрощатися з Єремеєвим прибули близько тисячі людей, серед яких – політики різного рангу, громадські діячі, представники волинської (як колишньої, так і нинішньої) влади, бійці добровольчих батальйонів та волонтери, а також сотні волинян. У похоронній церемонії взяли участь виконувач обов’язки голови депутатської групи «Воля народу» Андрій Деркач, народні депутати Ігор Лапін та Володимир Литвин, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, екс-депутат і землячка загиблого Катерина Ващук, Михайло Поплавський, екс-голови облдержадміністрацій Волині і Рівненщини Олександр Башкаленко і Василь Берташ та інші.

Серед добрих справ бізнесмена згадували його роботу в парламентському комітеті у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю, матеріальну підтримку сімей загиблих волинян та поранених учасників АТО.

Ігор Єремеєв був самовисуванцем на виборах до Верховної Ради 2014 року по Маневицькому округу Волині. Доти він тісно співпрацював з Володимиром Литвином, який і сказав останнє слово перед похованням соратника. Зі скорботним словом до земляків на цвинтарі села Острожець звернулися також голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик та директор місцевої школи, де навчався померлий.

Люди, які прийшли попрощатися із земляком, згадували його як благодійника. Тим часом охорона не дозволяла журналістам проводити відео- та фотозйомку не лише в театрі і соборі, а й на майданчику біля собору та на центральному перехресті села Острожець.

Випускник Рівненського інституту інженерів водного господарства Ігор Єремеєв створив паливно-промислову групу «Континіум» , до якої належать більше 400 автозаправних станцій, підприємства енергетики і харчової промисловості, а також гіпермаркет «Там там». Загалом на підприємствах Єремеєва близько 14 тисяч робочих місць. Журнал «Фокус» оцінив його статки в 96 мільйонів доларів, Forbes – у 58 мільйонів.

XS
SM
MD
LG