Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі затримали 13 активістів після нападу на ЛГБТ-спільноту 15 серпня – партія «Свобода»


Невідомі напали на учасників ЛГБТ-фестивалю в Одесі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:32 0:00

Невідомі напали на учасників ЛГБТ-фестивалю в Одесі

В Одесі після нападу на ЛГБТ-спільноту, який стався 15 серпня, правоохоронці затримали 13 активістів одеської організації об’єднання «Свобода» та представників організації «Сокіл», після кількагодинного утримання в райвідділі міліції їх відпустили, повідомляє прес-служба одеської організації всеукраїнського об’єднання «Свобода».

За повідомленням, правоохоронці затримали активістів біля приміщення на Старопортофранківській вулиці, де «відбувалось відкриття ЛГБТ-фестивалю, там націоналісти спостерігали за тим, щоб ЛГБТ-особи не пішли пропагувати дегенеративні цінності вулицями Одеси».

«На жаль, ні ОДА, ні міська рада не доклали зусиль, щоб унеможливити проведення цього провокаційного заходу. Численні звернення громадськості та застереження так і залишились без належної реакції. Проведення цього фестивалю, чи як вони його там називають, – це ганьба для Одеси», – заявив затриманий заступник голови одеської організації об’єднання «Свобода» Костянтин Василець.

14-16 серпня в Одесі заплановано фестиваль «ОдесаПрайд-2015», в рамках якого було заплановано проведення «Маршу рівності» та інші заходи. 13 серпня стало відомо, що Одеський окружний адміністративний суд заборонив проводити в Одесі вуличну ходу («Марш рівності») представників ЛГБТ-спільноти.

15 серпня невідомі у масках напали на активістів ЛГБТ-спільноти під час закритого заходу у рамках фестивалю «Одеса Прайд». Невідомі в масках увірвалися у приміщення, де відбувався захід, і кинули кілька петард в учасників фестивалю, ніхто не постраждав. Правоохоронці повідомили про затримання «понад 10 осіб».

Як повідомили в міліції, після складання адміністративних протоколів за статтею 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення, затриманих відпустили.

XS
SM
MD
LG