Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: артистам, які поїдуть на фестиваль у Крим, буде заборонено в’їзд в Україну


В'ячеслав Кириленко
В'ячеслав Кириленко

У зв’язку із намірами іноземних артистів відвідати окуповану територію Криму для участі в так званому «Koktebel Jazz Party» Міністерство культури України звертає увагу на те, що така поїздка не є погодженою з українською стороною і призведе до заборони в’їзду на територію України.

«Прибуття іноземних діячів культури на цей захід матиме прямий наслідок у вигляді заборони їхнього в`їзду на територію України» — наголосив віце-прем`єр-міністр, міністр культури В`ячеслав Кириленко, слова якого цитує прес-служба Мінкульту.

У міністерство нагадують, що в`їзд та виїзд на окуповану територію Криму здійснюється відповідно до порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, який затверджений Кабміном у червні.

У разі порушення встановленого порядку до порушників будуть застосовані визначені законодавством України обмеження, наголошують у Мінкульті.

У 2003-2013 роках в кримському селищі Коктебель проводився щорічний фестиваль «Джаз Коктебель». У 2014 році його організатори через анексію Криму прийняли рішення перенести захід в селище Затока Одеської області. Цього року він відбудеться там же з 23 по 30 серпня.

У самому Коктебелі очікується проведення фестивалю Koktebel Jazz Party, організатором якого є гендиректор агенції «Росія сьогодні» Дмитро Кисельов. Захід мав пройти під девізом «Джаз п’яти континентів». Однак у серпні у зв’язку з погрозами санкціями від участі в ньому відмовилися німецька група De Phazz і американський джазмен Артуро Сандовал. При цьому в програмі фестивалю, опублікованій на сайті Koktebel Jazz Party, анонсовано виступ музикантів із Великобританії, Кот-д’Івуару, Азербайджану, США, Вірменії та Грузії.

7 серпня Мінкультури України попередило іноземних музикантів про те, що вони можуть потрапити під санкції через участь у фестивалі Koktebel Jazz Party в анексованому Криму.

Від червня 2015 року діють нові правила Кабміну з перетину адміністративного кордону з Кримом. Згідно з ними, іноземці можуть потрапити на півострів тільки при наявності спеціального дозволу.

XS
SM
MD
LG