Доступність посилання

ТОП новини

Посольство США про заборону «Маршу рівності» в Одесі: права ЛГБТ – це права людини


США висловили жаль із приводу заборони в Одесі «Маршу рівності», а також залякування у місті ЛГБТ-активістів. Про це йдеться у заяві тимчасового повіреного у справах США в Україні Брюса Донаг’ю.

«Для уряду немає важливішого завдання, ніж захист фундаментальних свобод і прав людини для свого народу. Саме тому ми шкодуємо про те, що минулими вихідними в Одесі ЛГБТ-активістам було відмовлено у праві на вільне зібрання, їх залякували, у них кидали димові шашки за те, що вони виступали за розширення громадянських прав і рівний законодавчий захист», – зазначив Донагʼю.

У посольстві наголосили, що «Одеса як живе перехрестя багатьох культур і космополітичний центр має надзвичайний потенціал, але вона має забезпечити, щоб права малозахищених груп не ігнорувалися і не забувалися і щоб усі люди мали право на життя, вільне від насильства і дискримінації».

«Як сказав Президент Обама, права ЛГБТ – це права людини. Сполучені Штати твердо підтримують тих в Україні, хто виступає за рівні права і однаковий законодавчий захист для всіх людей, включаючи лесбійок, гомосексуалів, бісексуалів та трансгендерних осіб», – йдеться у заяві Брюса Донаг’ю.

«Марш рівності» в Одесі планували на 15 серпня, однак активісти повідомили про заборону на проведення такого заходу місцевим судом. Того ж дня в Одесі відбувся фестиваль «Одеса Прайд», під час якого невідомі скоїли напад на його учасників. Пізніше у всеукраїнському обʼєднанні «Свобода» заявили про затримання 15 їхніх активістів, підозрюваних у нападі на учасників фестивалю.

XS
SM
MD
LG