Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав кримських татар не вимагати особливого статусу


Президент Росії Володимир Путін закликав кримських татар не вимагати особливого статусу на анексованому Москвою торік Кримському півострові. Про це російський лідер заявив на зустрічі з представниками національних громадських об’єднань у Ялті 17 серпня.

«Кримськотатарські проблеми використовуються лише як інструмент досягнення особистих амбіцій», – вважає він.

Путін додав, що Москва не дозволить правозахисним групам, які отримують фінансування з-за кордону, дестабілізувати півострів, граючи на проблемах, з якими стикаються кримські татари.

Кримськотатарська громада є третьою за чисельністю на півострові після російської та української. Кримські татари становлять понад 10% населення Криму і виступали переважно проти торішньої анексії, оскільки вважають Москву відповідальною за масові депортації своїх співвітчизників у радянський час.

Міністерство закордонних справ України 17 серпня висловило протест у зв’язку з візитом президента Росії Володимира Путіна та прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва в анексований Росією Крим.

Президент України Петро Порошенко приїзд Путіна до Криму назвав викликом «для цивілізованого світу і продовження сценарію нагнітання ситуації».

Росія заявила про анексію окупованого нею Криму у березні 2014 року. Україна і Захід цього не визнають і вважають півострів українською територією.

XS
SM
MD
LG