Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти провокували вогонь, а потім обстріляли цивільних – українська сторона в СЦКК


Українська сторона у Спільному центрі контролю та координації у зоні АТО заявляє про провокування сепаратистами обстрілу на Артемівському напрямку, а також про умисну стрілянину по мирному населеному пункту. Про це йдеться у повідомленні на сторінці прес-центру АТО у «Фейсбуці».

«Сьогодні, 18 серпня, з 11:30 до 11:50 на Артемівському напрямку проросійські бойовики обстріляли позиції Збройних сил України, що на околицях населеного пункту Зайцеве. Вогонь вівся з 82-міліметрового міномету, встановленого на переобладнаному для цього сміттєвозі», – зазначили у штабі. Українські військові наголошують, що не відкрили вогонь у відповідь, «усвідомлюючи замовний та провокативний характер цього обстрілу».

«Переконавшись у тому, що вогонь у відповідь відкриватися не буде, бойовики перенесли вогонь на контрольовану ними частину населеного пункту Зайцеве. Внаслідок обстрілу загорівся будинок біля місцевої школи», – інформує українська сторона в СЦКК.

За даними прес-центру АТО, незабаром на місце обстрілу, скоєного бойовиками, прибули «особи з фото-, відеокамерами, а також декілька легкових машин білого кольору, схожих на машини, якими користуються представники міжнародних організацій».

«Навмисний мінометний обстріл сепаратистами контрольованої ними території продемонстрував намір викликати невдоволення серед місцевого населення. При цьому російська пропагандистська машина намагатиметься перекласти на українських військових провину за загострення соціальної обстановки в регіоні», – цитує прес-центр керівника української сторони СЦКК Бориса Кременецького.

Сепаратисти цієї заяви не коментували. У вівторок бойовики угруповання «ДНР» звинуватили сили АТО в обстрілах Маріуполя. Українська сторона спростовує будь-які звинувачення щодо нібито порушення нею мінських домовленостей і здійснення обстрілів по мирному населенню.

XS
SM
MD
LG