Доступність посилання

ТОП новини

Світовий банк до вересня може виділити Україні 500 мільйонів доларів


Рада директорів Світового банку на засіданні 25 серпня розгляне виділення Україні другої програмної позики на політику розвитку обсягом 500 мільйонів доларів.

У повідомленні на сайті банку йдеться про те, що рада директорів розгляне українське питання першим після двотижневої перерви в роботі.

Раніше заступник глави Адміністрації президента України Дмитро Шимків і представники уряду зазначали, що виділення Світовим банком другої програмної позики дозволить Україні також отримати 300 мільйонів доларів від уряду Японії у рамках інвестиційного договору між двома країнами.

Необхідні закони для цього нового фінансування Верховна Рада ухвалила навесні-влітку цього року. Разом із тим, вони вже дозволили Києву на початку серпня отримати 1,7 мільярдів доларів другого траншу кредиту Міжнародного валютного фонду.

Першу програмну позику від Світового банку у розмірі 750 мільйонів доларів Україна вже отримала в травні 2014 року. Тоді міністерство фінансів інформувало, що отримані кошти витрачатимуться на проведення стратегічних та інституціональних реформ в державі.

XS
SM
MD
LG