Доступність посилання

ТОП новини

Путін знову звинуватив Україну в ескалації на Донбасі


Путін знову звинуватив Україну в ескалації на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Президент Росії Володимир Путін знову звинуватив Україну в ескалації напруженості в частині Донбасу останнім часом.

Путін, нелегально перебуваючи в окупованому Криму, заявив журналістам, що вина за цю ескалацію лежить не на «ополченцях», як у Росії називають членів підтримуваних нею незаконних збройних формувань сепаратистів, а «на протилежній стороні».

При цьому він висловив сподівання, що до відкритих безпосередніх масштабних бойових зіткнень не дійде, і заявив, що ніякої альтернативи домовленості «Мінськ-2» для врегулювання ситуації не існує.

Останніми днями різко загострилося протистояння практично на всій лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України. Об’єднані російсько-сепаратистські сили значно посилили обстріли українських позицій і населених пунктів на вільній території України, а в загостренні звинуватили українську сторону.

Так, зокрема, було на околицях Маріуполя Донецької області, де внаслідок обстрілів двох селищ на підконтрольній Україні території загинули троє цивільних мешканців, п’ять були поранені. Бойовики звинуватили в цих обстрілах саму Україну.

Київ і спостерігачі ОБСЄ зазначають, що обстріли були з окупованої території. У США так само висловили переконання, що в останніх нападах на околиці Маріуполя винні Росія і підтримувані нею сепаратисти.

Росія ж узагалі заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу, а в усьому звинувачує Київ.

Росія також постійно вимагає від Заходу «тиску на Київ», не згадуючи про власні зобов’язання за мінськими домовленостями і їхні постійні порушення.

На Заході ж наголошують, що в той час, як Україна намагається виконати мінські домовленості якнайповніше, їх не виконують і постійно порушують якраз Росія і підтримувані нею сепаратисти – зокрема, тим, що Москва не тільки не відводить із України свої війська і бойову техніку, а сепаратисти не розпускають свої незаконні збройні формування, а навпаки, Росія й сепаратисти посилюють заповнення регіону російськими військами й бойовою технікою і зміцнюють боєздатність незаконних формувань.

XS
SM
MD
LG