Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі три лінії фортифікаційних споруд готові майже на 100% – Міноборони


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Три лінії фортифікаційних споруд на Донбасі готові майже на 100%, а їхня протяжність складає 600 кілометрів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

За повідомленням, перша лінія контролюється Збройними силами України, друга та третя охороняються частинами Національної гвардії.

«На будівництво фортифікаційних споруд державою було виділено понад 850 мільйонів гривень та консолідовано найкращий досвід будівельників. А волонтери, як незалежні спостерігачі, контролювали будівництво та доповідали об’єктивну інформацію керівництву держави. 600 кілометрів фортифікаційних споруд на сході України були побудовані в найкоротші терміни», – заявив радник міністра оборони Ігор Мельник.

За даними Міноборони, до будівництва споруд долучилися 5 тисяч будівельників.

У березні президент України Петро Порошенко затвердив план будівництва фортифікаційних споруджень на Донбасі. За словами віце-премʼєра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, до процесу зведення фортифікаційних споруд на сході України долучилися 20 областей.

У квітні в Міністерстві оборони прозвітували про продовження зведення оборонних рубежів для захисту від можливого нападу. Ці оборонні споруди, за даними відомства, складатимуться з сотень бліндажів та окопів різного призначення, десятків опорних пунктів і вогневих споруд.

XS
SM
MD
LG