Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: стан здоров’я євромайданівця Костенка, якого утримують в СІЗО в Криму, покращився


Дмитро Сотніков (зліва)
Дмитро Сотніков (зліва)

Ув’язнений у Криму активіст Олександр Костенко продовжує перебувати у Сімферопольському СІЗО, його стан здоров’я покращився, заявляє його адвокат Дмитро Сотніков.

«Олександр почувається дещо краще, але хватальна здатність руки після перелому внаслідок знущань та допитів поки не відновилася. Біль у руці зник, але є проблеми з пошкодженими ребрами та плечем», – повідомив Сотніков.

Також адвокат заявляв, що напередодні винесення вироку у СІЗО Костенка били й не годували . Серед найтяжчих травм вивих плечового суглоба і перелом руки.

Під час одного з судових засідань у справі Костенко «прокурор» анексованого Криму Наталія Поклонська заявляла, що причиною тілесних травм Костенка є бійка з невідомими особами у парку.

У травні Костенка засудили до 4 років і 2 місяців тюремного ув’язнення.

За версією слідства, 18 лютого 2014 року в ході «масових заворушень» у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітникові кримського спецпідрозділу «Беркут». Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу, незаконно зберігав за місцем проживання нарізну вогнепальну зброю.

Костенко не визнає звинувачень. Його адвокат подав апеляційну скаргу до Верховного суду Криму і заявив про намір скаржитися до Європейського суду з прав людини.

XS
SM
MD
LG