Доступність посилання

ТОП новини

НАТО застерігає Кремль від подальшого захоплення українських земель бойовиками


©Shutterstock
©Shutterstock

НАТО застерігає Росію, що будь-яка спроба сепаратистів, яких вона підтримує на Донбасі, захопити нові українські території є неприпустимою. Про це в заяві 19 серпня наголосила прес-секретар Північноатлантичного альянсу Кармен Ромеро.

Ромеро наголосила, що країни-члени обговорили нещодавню ескалацію на лінії фронту на частині Донбасу та закликали всі сторони конфлікту до стриманості.

«Росія несе особливу відповідальність за те, щоби знайти політичне рішення. Будь-яка спроба сепаратистів, яких вона підтримує, захопити ще нові території України буде неприйнятною для міжнародного співтовариства», – заявила представниця НАТО.

Президент Петро Порошенко планує у найближчі два тижні здійснити візит до Брюсселя. Про це повідомили 18 серпня у Європейській комісії. Він має намір обговорити з міжнародними партнерами нещодавнє загострення ситуації на Донбасі, що ставить під сумнів реалізацію мінських угод.

Останніми днями у штабі АТО повідомляють про загострення ситуації на Донбасі. У Спостережній моніторинговій місії ОБСЄ також звітують про напруження у зоні конфлікту. В Євросоюзі заявили, що чергова ескалація ситуації на Донбасі порушує мінські домовленості, досягнуті у лютому.

Сепаратисти звинувачення у ескалації конфлікту відкидають і заявляють про обстріли їхніх позицій силами АТО.

XS
SM
MD
LG