Доступність посилання

ТОП новини

Україна втратила 50 мільярдів гривень через «націоналізацію» підприємств у Криму – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Через незаконну «націоналізацію» підприємств в анексованому Криму Україна зазнала збитків на суму понад 50 мільярдів гривень. Про це повідомляє виконувач обов’язків прокурора у прокуратурі Криму, яка працює на материковій частині України, Назар Холодницький.

«Це провадження про незаконну так звану націоналізацію підприємств, яка здійснена самопроголошеною владою і була здійснена на підставі рішень як незаконного уряду, так і так званої «державної ради республіки Крим». Таких проваджень нами було відкрито понад 20. Зараз ми ще досі встановлюємо орієнтовні, чекаємо відповіді від профільних міністерств і відомств, суми збитків. Але вже зараз можемо сказати, що ця сума буде понад 50 мільярдів гривень», – зазанчив він.

За його словами, від жовтня минулого року прокуратура відкрила 119 кримінальних проваджень, зокрема, за фактами викрадення людей, незаконного заволодіння майном та державної зради.

У березні у МЗС заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними дипломатичного відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG