Доступність посилання

ТОП новини

Рішення Жебрівського про вибори 29 листопада потрібно скорегувати – Зубко


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Вибори на Донеччині мають відбутися 25 жовтня, а рішення голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації про вибори 29 листопада потрібно скорегувати, наголошує віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Дату виборів у нас сьогодні постановою Верховної Ради затверджують народні депутати, які чітко вказали дату для всієї країни – 25 жовтня. На сьогодні рішення Жебрівського має бути скореговане. Те, що він створив 6 територіальних громад, – це дуже добре, і те, що вони мають йти на вибори 25 жовтня, зрозуміло з чинного законодавства», – зазначив Зубко.

Прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації повідомила, що на Донеччині вибори 29 листопада 2015 року призначені тільки в рамках шести новостворених об’єднаних територіальних громад.

За повідомленням, у зв’язку з тим, що потрібно пройти процедуру створення цих 6 громад, «щоб після чергових місцевих виборів 25 жовтня повторно не призначати нові, ухвалено рішення провести лише перші місцеві вибори в межах цих громад 29 листопада 2015 року».

14 серпня Жебрівський підписав розпорядження про створення в Донецькій області шести об’єднаних територіальних громад: селищних Черкаської та Очеретинської, сільських Андріївської та Жовтневої, міських Краматорської і Краснолиманської, також призначена дата проведення перших місцевих виборів у межах новостворених адміністративно-територіальних одиниць – 29 листопада 2015 року.

Раніше Жебрівський виступав за проведення місцевих виборів у Донецькій області не раніше як 2017 року.

XS
SM
MD
LG