Доступність посилання

ТОП новини

Найбільша активність бойовиків фіксується біля Донецька – штаб АТО


Сепаратист у зруйнованому Донецькому аеропорту, лютий 2015 року
Сепаратист у зруйнованому Донецькому аеропорту, лютий 2015 року

Найбільша вогнева активність бойовиків надалі фіксується поблизу Донецька, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Близько 1-ї ночі по опорних пунктах сил АТО у Кам’янці і Новоселівці працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. А селища Красногорівка, Мар’їнка, Опитне, Піски, місто Авдіївку окупанти упродовж дня, декілька разів обстрілювали з гранатометів і стрілецького озброєння, намагаючись втягнути сили АТО у більш активну фазу бойового протистояння», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу АТО, близько 01:00 ночі бойовики зі 122-міліметрової артилерії обстрілювали опорний пункт українських військових в Лебединському біля Маріуполя.

На артемівському напрямку, за даними українських військових, о 00:30 ночі сепаратисти зі сторони Первомайська застосували реактивні системи залпового вогню по українських оборонних рубежах у селищі Липове.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій, проте наразі оперативної інформації не надають.

19 серпня голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан заявив про погіршення ситуації на Донбасі біля Донецька, Горлівки і Маріуполя.

Чергові мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG