Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську вперше презентували виставку живопису бійців АТО


У Дніпропетровську вперше презентували виставку картин поранених бійців АТО, які лікуються в місцевому військовому шпиталі. Вона відкрилась у приміщенні центральної міської бібліотеки під гаслом «Лікарі лікують тіло, мистецтво – душу».

За словами голови Дніпропетровського відділення Спілки дизайнерів України Анатолія Меньківа, який разом із іншими художниками на волонтерських засадах проводить заняття з живопису для бійців у лікувальних закладах, на виставку його підопічних відібрали 25 найкращих робіт.

«На них представлені яскраві, життєрадісні сюжети, у яких панують мир і спокій. Квіти, пейзажі, море – і ніякої війни. Картини малювали поранені бійці у військовому госпіталі в рамках арт-терапії, основною метою якої є дати можливість хлопцям, які повернулися із зони АТО, адаптуватися до нормального життя», – зазначив Меньків. Загалом у цих заняттях бере участь понад півсотні бійців.

Бібліотекарі розмістили картини бійців на імпровізованій «стіні» з маскувальної сітки. Експозицію доповнили міні-виставкою книжкових та періодичних видань, що стосуються подій на Донбасі.

Відвідувачі відзначають особливу щирість й теплоту, з якою написані роботи військових.

Раніше у Дніпропетровську музейники влаштовували аукціон художніх робіт поранених бійців АТО. Загалом було представлено близько сорока робіт, за них вторгували майже 7 тисяч гривень. Виручені кошти пішли на закупівлю фарб та паперу для занять живописом у військовому шпиталі.

XS
SM
MD
LG