Доступність посилання

ТОП новини

Фондові ринки світу реагують на уповільнення економіки Китаю


Провідні фондові ринки світу впали 20 серпня, реагуючи на черговий обвал на китайському ринку і побоювання уповільнення розвитку світової економіки.

Промисловий американський індекс Dow Jones втратив понад 2%, індекс S&P500, зазнавши таких втрат, опинився в мінусі порівняно з показниками початку року.

Після зафіксованого 20 серпня чергового обвалу на 3% китайський фондовий ринок далі знижується і на торгах 21 серпня, провокуючи розпродаж акцій в усьому азійському регіоні.

«Найбільше питання полягає в тому, що ми не знаємо, наскільки китайська економіка сповільнюється», – відзначив аналітик компанії Wunderlich Securities Арт Хоган.

Фондові індекси в усьому світі нервово реагують на повідомлення з Китаю.

Казахстан 20 серпня оголосив про відмову від так званого «валютного коридору» і перехід до вільного курсоутворення на валютному ринку. Національна валюта цієї країни тенге одразу після цього рішення втратила понад чверть своєї вартості щодо долара США.

Аналогічні події відбуваються і на іншому залежному від експорту сировини ринку – російському. Уночі на електронних торгах за долар США давали вже 68 рублів. Ще рік тому в цей же період долар котирувався в Росії на рівні 36 рублів.

На дотичну тему:

20.08.2015
Обвал курсу тенге в Казахстані не вплине на економіку України – експерт

Казахстан «відпустив» національну валюту через здешевлення нафти у світі далі
XS
SM
MD
LG