Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього депутата Маркова в Італії переведуть на домашній арешт


Ігор Марков
Ігор Марков

В Італії суд Генуї задовольнив клопотання захисту колишнього народного депутата України Ігоря Маркова щодо переведення його з утримання під вартою на домашній арешт. Про це у своєму «Фейсбуці» повідомляє народний депутат Андрій Лозовий. Цю інформацію російському агентству ТАСС підтвердив адвокат Маркова Енріко Скопезі.

За Марковим стежитимуть за допомогою електронного браслету. Адвокат пояснив, що на виконання цього рішення суду потрібно кілька днів.

«Дуже багато залежить від того, наскільки якісно і швидко українська сторона надасть італійській усі необхідні документи. Дату наступного судового засідання, на якому і буде розглянуто питання екстрадиції, ще не назначили», – написав, у свою чергу, Андрій Лозовий, який стежить за перебігом процесу в Італії.

Ігоря Маркова затримали 12 серпня у Санремо за запитом українського бюро Інтерполу. Він перебуватиме під арештом до вирішення питання щодо його екстрадиції в Україну.

В Україні екс-депутату інкримінують хуліганські дії в Одесі 2007 року, коли біля обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігалася з тодішнім офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.

У лютому 2014 року в Одесі Приморський районний суд звільнив Маркова з-під варти.

Нещодавно в Москві Ігор Марков разом із колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG