Доступність посилання

ТОП новини

Голова Донецької обладміністрації скасував створені ним територіальні громади – розпорядження


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський іще в четвер, 20 серпня, скасував свої попередні рішення створити в області шість нових об’єднаних територіальних громад. На повідомлення про це на сайті ДонОВЦА лише у п’ятницю звернули увагу агентства і засоби інформації.

Рішення створити ці громади Жебрівський ухвалив 14 серпня. Розпорядження, скасовані нині, також передбачали проведення в новостворених територіальних громадах місцевих виборів 29 листопада. На цей момент ЗМІ теж звернули увагу лише днями, і ще в четвер, 20 липня, Жебрівський виступав із заявою на виправдання такого кроку: за його словами, у зв’язку з тим, що потрібно пройти процедуру створення цих шести громад, щоб після чергових місцевих виборів 25 жовтня повторно не призначати нові, було ухвалене рішення провести лише перші місцеві вибори в межах цих громад 29 листопада.

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко того ж дня, в четвер, в ефірі Радіо Свобода висловив думку, що рішення про вибори в нових громадах 29 листопада треба «скорегувати».

XS
SM
MD
LG