Доступність посилання

ТОП новини

Чеські майстри кіно і телебачення виступили на захист Олега Сенцова


Олег Сенцов на суді в Росії
Олег Сенцов на суді в Росії

Чеська академія кіно і телебачення (ČFTA) виступила з офіційною заявою, в якій висловлює підтримку українському кінорежисерові Олегу Сенцову і вимагає від влади Росії скасувати сфальсифіковані звинувачення проти нього.

Чеська академія кіно і телебачення пише про це у відкритому листі, який надіслала найвищим політичним представникам Росії. Чеські майстри кіно і телебачення вимагають звільнити українського режисера, наголошуючи, що звинувачення, які висунула йому влада Росії, є сфабрикованими.

Ініціативу звільнити українського режисера Олега Сенцова підтримало 90 членів Чеської академії кіно і телебачення – відомих режисерів, акторів, сценаристів, операторів на чолі з її президентом Іво Мате. Таким чином Чеська академія кіно і телебачення офіційно приєдналась до ініціативи Європейської кіноакадемії закликати Росію скасувати звинувачення проти Сенцова з огляду на недостатні докази і звільнити українського режисера.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий ФСБ Росії 11 травня 2014 року в окупованому на той час Росією Криму. Його й інших українців звинувачують в організації терактів на півострові. Очікується, що вже наступного тижня, 25 серпня, суд у Росії має винести українцеві вирок. Російська прокуратура вимагає для Олега Сенцова 23 роки позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG