Доступність посилання

ТОП новини

Контрактників у війську стане більше, але призов буде збережений – Порошенко


Президент України Петро Порошенко. Харківщина, 22 серпня 2015 року
Президент України Петро Порошенко. Харківщина, 22 серпня 2015 року

Мобілізація і призов до армії будуть збережені, хоча в українській армії зросте і число контрактників, заявив у Чугуєві президент України Петро Порошенко.

«Ми будемо збільшувати контрактну складову у формуванні українського війська, і, в першу чергу, йдеться про ті підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, неподалік кордону з Росією, там, де це потребує спеціальних знань... Але в найближчій перспективі призов і мобілізація будуть збережені», – сказав Порошенко.

Водночас президент запевнив, що прагне до збільшення у війську кількості професійних військових.

«Сьогодні в армії вже на найбільш відповідальних напрямках є 60 тисяч солдат-контрактників і 45 тисяч офіцерів. 105 тисяч – це вже сьогодні кістяк ЗСУ. Але жодна з сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на всі 100%», – відзначив Порошенко.

Президент України Петро Порошенко 22 серпня перебуває з робочою поїздкою в Харківській області. На військовому аеродромі у Чугуєві відбулися урочистості «з нагоди вручення особовому складу Збройних сил України та іншим військовим формуванням озброєння та військової техніки, яка виготовлена або відновлена підприємствами оборонно-промислового комплексу», повідомило Міністерства оборони України.

XS
SM
MD
LG