Доступність посилання

ТОП новини

На сході Польщі спаплюжено другий за цей тиждень пам’ятник воїнам УПА − ЗМІ


Cплюндровані українські пам'ятники в селі в Польщі
Cплюндровані українські пам'ятники в селі в Польщі

У селі Молодич Ярославського повіту Підкарпатського воєводства невідомі осквернили пам’ятник воїнам УПА та жителям села, які трагічно загинули. Про це повідомляє Польське Радіо. Пам’ятне місце складається з двох таблиць, одна з яких увічнює пам’ять про «солдатів УПА, полеглих в 1945—1947 роках». Саме ця частина монумента із тризубом та написами на честь вояків УПА замальована червоною та синьою фарбами. Таблиця була встановлена в 2002 році.

У червні минулого року та сама частина монумента була замальована білою та червоною фарбами. Голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима називає серію нищень українських пам’ятників у Польщі «добре спланованою провокацією». Він вказує, що відео потрапляє «у відповідні руки і з’являється не на випадкових веб-ресурсах».

Оприлюднення відео, вважають в ОУП, − це теж складова спецоперації. Цього тижня в селі Вербиця Люблинського воєводства вчинено акт вандалізму на монументі борцям Української повстанської армії. Прихильники «Новоросії» відзняли акт наруги на відео, його відразу було викладено на YouTube каналі Novorossia.Today.

XS
SM
MD
LG