Доступність посилання

ТОП новини

Україна відзначає День державного прапора


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У неділю, 23 серпня, Україна відзначає День Державного прапора.

Це свято було засноване 2004 року на честь події 23 серпня 1991 року, коли синьо-жовтий прапор група народних депутатів урочисто внесла до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР. 2009 року була запроваджена церемонія урочистого підняття Державного прапора цього дня.

Відтак Державний прапор буде піднято в усіх обласних і районних центрах, військових частинах і дипломатичних представництвах України.

Головні заходи відбудуться в Києві. Агентство «Українські новини» публікує такий розклад:

О 9:00 президент Петро Порошенко візьме участь у церемонії урочистого підняття Державного прапора України на Софійській площі в Києві.

О 10:00 із участю мера Києва Віталія Кличка відбудеться церемонія підняття прапора України на щоглі біля будівлі Київської міської ради.

Президент також візьме участь у відкритті на Софійській площі виставки бойових прапорів підрозділів Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби, які брали участь в антитерористичній операції. На виставці будуть представлені понад 60 прапорів.

О 12:00 пройде загальнонаціональна хвилина мовчання на згадку про загиблих захисників України.

Цілий день на Хрещатику і майдані Незалежності будуть проводитися святкові заходи для дітей і дорослих, у тому числі флешмоб «Підпиши прапор», конкурси малюнків для військових АТО.

О 19:00 у Національній опері пройде концерт «Ніхто, крім нас».

У цей самий час почнеться концерт сучасних українських виконавців і на Михайлівській площі столиці.

Напередодні свята президент Петро Порошенко закликав українців прикрасити свої будинки державним прапором цього дня.

XS
SM
MD
LG