Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський молиться за Україну – сайт президента


Папа Франциск, архівне фото
Папа Франциск, архівне фото

Папа Римський Франциск молиться за Україну та просить про благословення для її народу, повідомила прес-служба президента України про привітання Петрові Порошенку і українському народові з 24-ю річницею Незалежності.

«Я молюся в цій складній ситуації за Вашу країну, поновлюючи мою духовну близькість з жертвами та їхніми родинами, а також із усіма, хто страждає. Я підтримую ті зусилля, які допомагають українському народові рухатися вперед у дусі возз’єднання та миру», – мовиться у вітальному листі понтифіка.

Папа Римський зазначив, що звертається до Бога Всемогутнього за благословенням для президента України та всього українського народу, повідомила прес-служба голови української держави.

На сайті президента продовжують оприлюднювати вітання від голів іноземних держав, що вже надійшли з нагоди Дня Незалежності України, – таких, як президента США Барака Обами чи президента Франції Франсуа Олланда.

Останній, зокрема, заявив: «У час, коли наші дві країни налагодили тісне партнерство для врегулювання конфлікту, який розриває схід України, хочу нагадати Вам про відданість Франції, як і всього Європейського союзу, незалежності, суверенітетові та територіальній цілісності України в межах її кордонів, визнаних міжнародною спільнотою». Він також запевнив у рішучій налаштованості Франції бути поруч задля відновлення єдності України і висловив сподівання на подальше зміцнення дружби та довіри між двома країнами, повідомила прес-служба президента України.

Україна святкує День Незалежності 24 серпня – цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

XS
SM
MD
LG