Доступність посилання

ТОП новини

У Львові нова поліція склала присягу і почне працювати вже в ніч


406 інспекторів нової поліції у Львові склали присягу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

У Львові понад 400 працівників новоствореної патрульної поліції склали присягу на вірність українському народові, обіцяючи нести сумлінно службу, охороняти закони держави, поважати людину.

Нова поліція візьметься за виконання обов’язків у неділю на ніч. Базуватиметься патрульна поліція у приміщенні колишнього міського ДАІ, працівники якого звільнені.

20% у новій патрульній поліції становлять жінки. Близько 10% у новій поліції тих, хто працював у правоохоронних органах. На одне місце львівського поліцейського претендували 30 осіб.

«Усі хочуть працювати, енергійні, мотивовані. Це головне. Як показує наша робота в Києві, ми можемо ефективно співпрацювати з правоохоронними органами. В одній роті працюватиме 25 людей, буде 5–6 автомобілів. Патрульні готові заступити на службу», – сказав керівник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля.

«Післязавтра нова поліція буде в Одесі, далі Харків, Миколаїв. До кінця року запустимо ще в кількох містах. Ми маємо завершити судову реформу, реформу органів прокуратури. Реально нова поліція показала, що може працювати. Треба виконувати закон і поважати поліцейського, а поліцейський захищає, поважає, служить такому громадянину», – наголосив у Львові прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який узяв участь в урочистостях із нагоди присяги нової поліції.

Український прем’єр закликав львів’ян підтримати нову поліцію і допомогти їй. Люди вітали поліцейських оплесками.

Наразі в патрульну поліцію Львова набрали понад 400 осіб, а планується 600.

Патрульна поліція створюється по черзі в обласних центрах України відповідно до нового закону про національну поліцію на місці дотеперішніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції. Зокрема, в Києві нова структура працює вже понад півтора місяця – від 4 липня 2015 року.

XS
SM
MD
LG