Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбувається «Марш Незалежності» (трансляція)


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У центрі столиці України о 10:00 розпочалася центральна подія урочистей з нагоди 24-ї річниці Незалежності України.

Вулицею Хрещатик відбувається «Марш Незалежності» – парад українських воїнів, серед яких – учасники антитерористичної операції на сході України.

Парад приймає президент України, Верховний головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко.

Як інформує сайт президента, в День Незалежності Петро Порошенко разом із родиною – дружиною Мариною, дітьми Олександрою, Євгенією та Михайлом покладанням квітів до монументу Кобзареві вшанував пам’ять Тараса Шевченка та взяв участь у «Молитві за Україну».

У Софійському соборі предстоятелі церков і керівники релігійних організацій просили Україні миру та процвітання, а її народу та тим, хто боронить державу, — Божого захисту і благословення.

Молитви виголосили предстоятелі представлених в Україні християнських, іудейських та мусульманських релігійних організацій, після цього хор виконав духовний гімн «Боже Єдиний, Великий, нам Україну храни!», а родина президента встановила свічки.

Разом із главою держави та його родиною у молитві взяли участь голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

XS
SM
MD
LG