Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі затримали представників Українського культурного центру – активіст


Пам’ятник Тарасу Шевченку в Сімферополі (архівне фото)
Пам’ятник Тарасу Шевченку в Сімферополі (архівне фото)

У Сімферополі 24 серпня, у День Незалежності України, біля пам’ятника Тарасу Шевченку, затримали проукраїнських активістів, представників Українського культурного центру Максима Кузьміна і Леоніда Кузьміна. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив їхній соратник, також представник Українського культурного центру Вельдар Шукурджієв.

За його словами, затриманих відвезли в «поліцію» Сімферополя.

«Максим і Леонід не родичі, вони просто однофамільці. Затримали їх за порушення правил проведення заходу. Хоча там ніяких заходів не було, вони абсолютно незалежно один від одного принесли і поклали квіти до пам’ятника Шевченку і в цей момент їх затримали», – розповів Шукурджієв.

Інших подробиць він не надав.

Коментарів «правоохоронців» Криму з приводу затримання не було.

Раніше сьогодні в Сімферополі працівникам українського телеканалу «Інтер», що проводили відеозйомку біля пам’ятника Шевченку в Сімферополі, влаштували перевірку в «поліції».

На вихідних у Сімферополі невідомі розірвали букет квітів, покладений до пам’ятника Шевченку на честь Дня державного прапора України.

24 серпня в Україні відзначають День Незалежності. У 24-у річницю незалежності всій країні відбуваються урочистості. Вже другий рік поспіль ця дата не відзначається на території анексованого Росією Криму. Громадські активісти в Сімферополі планували провести акцію на честь Дня Незалежності України, однак «міська адміністрація» Сімферополя відмовилася її узгоджувати.

XS
SM
MD
LG