Доступність посилання

ТОП новини

ЮНЕСКО: підрив ісламістами храму у Пальмірі – воєнний злочин


Храм Баал-Шамін у Пальмірі, березень 2014 року
Храм Баал-Шамін у Пальмірі, березень 2014 року

У ЮНЕСКО називають воєнним злочином підрив ісламістами храму Баал-Шамін у сирійському місті Пальміра.

У своїй заяві, опублікованій у понеділок, 24 серпня, голова ЮНЕСКО Ірина Бокова назвала це «непоправною втратою для сирійського народу і всього людства».

Раніше сьогодні повідомили, що бойовики угруповання «Ісламська держава» підірвали храм Баал-Шамін у Сирії, розташований на території, що входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Як повідомив голова сирійського директорату старожитностей Маамун Абдулкарім, бойовики «принесли в храм велику кількість вибухівки, а потім підірвали її, що спричинило значні руйнування у храмі».

Коли саме підірвали храм, наразі не відомо.

Зведений у першому столітті нашої ери на честь фінікійського божества грому й урожайних дощів, цей храм вважався однією з найбільш значущих пам’яток пізньої античності.

Кілька днів тому ісламські екстремісти вбили 82-річного археолога Халеда Асаада – хранителя стародавнього архітектурного комплексу в Пальмірі.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» встановили контроль над Пальмірою в другій половині травня 2015 року. За повідомленнями, за чотири дні після захоплення міста були вбиті понад 400 людей.

XS
SM
MD
LG