Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Ростові напали на пікет на честь Дня Незалежності України


У Ростові-на-Дону напад на пікет до Дня Незалежності України, Росія, 24 серпня 2015
У Ростові-на-Дону напад на пікет до Дня Незалежності України, Росія, 24 серпня 2015

Сьогодні у російському Ростові-на-Дону напали на організатора пікету на честь Дня Незалежності України. Невідомі налетіли на організатора заходу, повалили його і намагалися вирвати з рук плакат, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За словами учасників акції, метою заходу було бажання привітати українців із 24-ю річницею проголошення Незалежності, висловити підтримку народу України у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності.

Ростовські активісти також прагнули проінформувати ростовчан, що між Росією і Україною з 1997 року діє Договір про дружбу, співпрацю і партнерство, згідно з яким сторони мають поважати територіальну цілісність одна одної і підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів.

За кілька хвилин після початку публічної акції невідомі спробували зірвати пікет. На організатора акції Едуарда Миколаєва напали ззаду, спробували повалити і вирвати плакат, який він тримав у руках. Жінки, учасниці пікету, почали голосно кричати, і тим самим привернули увагу поліцейських, які перебували неподалік.

Одного з нападників поліцейські затримали і на службовому автомобілі відправили у відділ внутрішніх справ, а другого опитали як свідка події.

За словами однієї з учасниць пікету Олени Белан, другий чоловік, який під час нападу був разом із затриманим, погрожував їй викраденням, мовляв, ось поїдемо на Донбас, і там поговоримо.

Після закінчення акції російські поліцейські з метою запобігання можливих провокацій провели учасників пікету до зупинки громадського транспорту. При цьому вони перевірили їхні документи і переписали дані у всіх, хто фотографував і сам пікет, і те, що відбувалося поруч з ним.

XS
SM
MD
LG