Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовив «Укртранснафтопродукту» у знятті арешту на нафтопродукти


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд відхилив клопотання представників Державного підприємства «Укртранснафтопродукт» про зняття арешту з нафтопродуктів, які раніше були передані для зберігання та подальшої реалізації підприємства «Укртранснафтопродукт». Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду від 13 серпня, яка опублікована в Єдиному держреєстрі судових рішень.

30 липня суд заарештував 7 вагонів-цистерн і9 689 884 кілограм нафтопродуктів, які перебувають у резервуарах нафтобази «Схід» у Київській області, 9 621 тонн бензину марки А-95, які перебувають у резервуарах припортової нафтобази «Всеукраїнський промисловий союз» уХерсоні, 1180 тонн газового конденсату та59617 тонн бензину марки А-95, які перебувають на території «Одеського нафтопереробного заводу» і нафтопродукти в обсязі 9,531 мільйона кубічних метрів, які перебувають на території Херсонського нафтоперевалочного комплексу «Всеукраїнський промисловий союз».

За даними українських ЗМІ, ці нафтопродукти є власністю бізнесмена та власника компаній СЄПЕК Сергія Курченка, вони зберігалися компанією «Укртранснафтопродукт».

У травні Генеральна прокуратура розпочала розслідування за фактом зловживань керівництва державного підприємства «Укртранснафтопродукт» при реалізації арештованих нафтопродуктів.

За даними СБУ, пальне, яке зберігається на Одеському нафтопереробному заводі, Херсонському нафтоперевальному комплексі, Васильківській нафтобазі, реалізовується службовими особами державного підприємства з жовтня 2014 року.

XS
SM
MD
LG