Доступність посилання

ТОП новини

Мінсоцполітики: в Україні з вересня почнуть працювати радники з питань переселенців


В Україні з першого вересня почнуть працювати радники з питань переселенців. Про це повідомив начальник управління організації соціального захисту постраждалих у результаті надзвичайних ситуацій Міністерства соціальної політики Сергій Марущенко.

За його словами, програма радників з питань вимушених переселенців передбачає роботу 27 радників, 25 з яких будуть працювати на регіональному рівні, а двоє на центральному рівні.

Марущенко зазначає, що радники стануть «містком» між переселенцями і Міністерством соціальної політики, головною метою програми є забезпечення швидкого обміну інформацією щодо проблем переселенців і шляхи їхнього вирішення.

За два тижні конкурсу Міністерство соціальної політики отримало понад 120 резюме від кандидатів на посаду радника, додав він.

Програма радників з питань внутрішньо переміщених осіб заснована Міністерством соціальної політики України, громадською ініціативою Крим SOS та міжнародною організацією Stabilization Support Services за підтримки уряду Великобританії.

За даними Міністерства соціальної політики України, в Україні наразі зареєстрували 1 449 245 переселенців із Донбасу та Криму.

XS
SM
MD
LG