Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: терпимості до ксенофобії немає


Анґела Меркель
Анґела Меркель

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що толерантності до ксенофобії в Німеччині немає. Про це вона сказала, відвідуючи східне німецьке місто Гайденау, де минулого тижня виникли протести через ситуацію з біженцями.

«Толерантності до тих людей, які ставлять під питання гідність інших, немає, толерантності до тих, хто не хоче допомагати там, де потрібна законна і людська допомога, немає», – сказала Меркель.

Раніше близько 200 ультраправих протестувальників пікетували Меркель, яка відвідувала табір для біженців у Гайденау, вигукуючи: «Зрадниця».

24 серпня канцлер Німеччини розкритикувала насильницькі дії ультраправих демонстрантів і їхніх прихильників поблизу притулку для біженців і назвала такі дії «ганебними».

Становище на кордонах Європейського союзу різко загострилося останніми місяцями. Євросоюз був змушений піти на термінові кроки після того, як у квітні в Середземному морі потонули, як вважають, близько 800 мігрантів тільки з одного затонулого переповненого судна, що прямувало до берегів Італії з Лівії.

Саме Італія і Греція стають першими країнами ЄС для більшості тих, хто втікає від воєн на Близькому Сході і в Африці. За даними прикордонного агентства Євросоюзу «Фронтекс», протягом попереднього місяця до ЄС дісталися 107 тисяч мігрантів. Із них майже 21 тисяча прибула до самої лише Греції за один попередній тиждень, а протягом липня – 50 тисяч, що більше, ніж за весь минулий рік.

Але перебираються до Євросоюзу не тільки втікачі від воєн: у Німеччині, наприклад, 40 відсотків шукачів притулку – це біженці з Балкан, де важке економічне становище, але війни вже давно немає. За оцінками експертів, протягом цього року Німеччина прийме 800 тисяч шукачів притулку.

XS
SM
MD
LG