Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував підозрюваного у нападі на журналістів телеканалу НТН – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави підозрюваному у перешкоджанні законній діяльності журналістської групи українського телеканалу, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

10 серпня у Києві журналіст та оператор програми «Агенти впливу» телеканалу НТН, виконуючи редакційне завдання, проводили відеозйомку біля будівельного майданчика на проспекті 40-річчя Жовтня. Несподівано до знімальної групи наблизився невідомий чоловік, який схопив оператора за шию та повалив на землю, після чого вихопив відеокамеру та зник з місця пригоди.

Правоохоронці встановили особу нападника на журналістів, ним виявився 30-річний мешканець Київської області.

Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та частиною 2 статті 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого) Кримінального кодексу України, досудове розслідування триває.

Після цього інциденту у Незалежній медіа-профспілці України (НМПУ) заявили, що недавнє побиття журналістів телеканалу НТН демонструє тенденцію: журналістів продовжують бити або брутально з ними поводитися.

XS
SM
MD
LG