Доступність посилання

ТОП новини

Наступна зустріч переговорників у Мінську відбудеться 8 вересня – Сайдік


Мартін Сайдік
Мартін Сайдік

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі має відбутися 8 вересня, повідомив за підсумками сьогоднішнього засідання представник ОБСЄ у контактній групі Мартін Сайдік.

За його словами, переговорники на зустрічі у Мінську висловили намір забезпечити тривале припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. Це питання, зазначив він, обговорюватиметься учасниками контактної групи 8 вересня.

У середу, 26 серпня, у Мінську проходили консультації Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Переговори тривали близько двох годин за участю представників сепаратистів. До цього близько трьох годин відбувалося засідання контактної групи.

Раніше речниця представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарія Оліфер повідомила, що сторони обговорять виконання домовленостей щодо вирішення конфлікту на Донбасі, досягнутих у лютому.

Перед засіданням відбулися зустрічі представників чотирьох робочих підгруп – із безпеки, економічних, політичних і гуманітарних питань.
Представник угруповання «ДНР», яке в Україні визнане терористичним, Денис Пушилін заявляв, що на переговорах можливе парафування документа про відведення від лінії контакту сторін озброєння калібром менше 100 міліметрів.

Сторони конфлікту на Донбасі постійно звинувачують одна одну у невиконанні вже чинних мінських домовленостей, які, зокрема, передбачають заборону застосування і відведення від лінії контакту зброї калібром понад 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG