Доступність посилання

ТОП новини

Півроку з дня вбивства Нємцова: у Москві проведуть вечір пам’яті


Квіти і портрет Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту, де вбили опозиціонера
Квіти і портрет Бориса Нємцова на Великому Москворецькому мосту, де вбили опозиціонера

27 серпня виповнюється півроку з дня вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова. Ввечері в Сахаровському центрі Москви відбудеться вечір пам’яті.

Понад місяць у Росії збирають підписи за проведення міжнародного розслідування вбивства Нємцова. Сьогодні в інтернеті мають опублікувати електронний варіант петиції. Активісти розраховують зібрати кілька десятків тисяч підписів.

Бориса Нємцова застрелили в центрі Москви в ніч з 27 на 28 лютого. За підозрою у вбивстві затримали п’ятьох осіб – Заура Дадаєва, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем вбивства, а також Анзора Губашева, Хамзата Бахаєва, Шадіда Губашева і Тамерлана Ескерханова. Днями Басманний суд Москви продовжив їм терміни утримання під вартою до 28 листопада. Раніше до цієї ж дати продовжили і термін слідства.

У кримінальній справі також проходить колишній офіцер чеченського батальйону «Північ» Руслан Геремеєв. Його підозрюють у підготовці замаху на Нємцова. Однак допитати Геремеєва досі не вдалося – раніше повідомлялося, що він залишив Росію і перебуває в Об’єднаних Арабських Еміратах.

XS
SM
MD
LG